Начало Картинг Георги Димитров триумфира в първите 2 състезания от британския шампионат в Junior...

Георги Димитров триумфира в първите 2 състезания от британския шампионат в Junior X30

72
0

Георги Димитров триумфира в първите 2 състезания от новия сезон в британския шампионат по картинг в своя клас Junior X30. В конкуренцията от 50 пилоти Димитров отново показа класа в оспорвани битки.

В първото състезание в събота борбата беше изключително оспорвана. Георги бе 7-и в решетката, а първи стартира Джош Роуледж, следван от Алекс Лей. И двамата обаче бяха изпреварени от българския състезател в хода на надпреварата. Пилотът на Fusion Motorsport не можа да задържи лидерството за дълго време. Поведе Алесандро Керонети, който обаче по-късно бе изпреварен със страхотна маневра от Георги.

Последният имаше предимство в средата на състезанието. Зад него Оливър Биърман направи страхотен прогрес и след серия от изпреварвания стигна до 2-ото място. Но той нямаше време или нужния ресурс в гумите да настигне и атакува Димитров, който спечели с 1 сек аванс. Керонети допълни местата на подиума. Първите 14 пилоти завършиха в 7 секунди.

Във втората надпревара българският състезател потегли от полпозишън. Той направи страхотен старт и поведе с 1 сек пред втория Биърман. В хода на надпреварата последният не можеше да поддържа темпото на българския пилот и в по-късно бе изпреварен от Макуин.

Той започна да преследва Георги. И в 10-ата обиколка успя да го настигне. Макуин обаче не атакува веднага, а изчака последната обиколка. При нея той пое лидерството, но много бързо Димитров си го върна и го удържа до финала. Макуин остана втори, а Роуледж трети.

За плановете на Димитров през този сезон четете в новия брой 225 на списание ClubS1.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.