Начало Други Георги Димитров записа първа победа в Британската Формула 4

Георги Димитров записа първа победа в Британската Формула 4

361
0
Георги Димитров
Георги Димитров

Георги Димитров записа първата си победа в шампионата на Британската Формула 4. Това се случи вчера на пистата Снетертън във второто състезание от уикенда на популярното трасе, където се състоя вторият уикенд от шампионата. В него Димитров се състезава за екипа на Richardson Racing.

В първото Георги стартира от 16-о място заради проблеми с гумите, като в последствие и завърши на тази позиция. Във второто обаче получи правото да стартира 3-и заради правилото за обърнатата решетка. А това му осигури 3-а позиция на грида, като бяха направени и промени по настройките.

Българският пилот направи силен старт, но пилотите пред него Томас Айкин и потеглилият от полпозишън Давид Моралес успяха да го задържат зад себе си. След това Айкин мина пред Моралес, а същото успя да стори и Димитров.

В хода на надпреварата Георги загуби позиция спрямо Кай Аскей, като двамата и Айкин вървяха плътно един след друг в началните обиколки.

Ключовият момент дойде в средата на състезанието. По-добро излизане от острия завой Уилсън даде възможност на Димитров да атакува първите двама. И той я използва, като ги задмина от външната страна на завоя Палмър!

След това нашият състезател наложи непосилно за другите темпо и натрупа над 5 секунди аванс спрямо Айкин на финала. В 3-ото и последно състезание за уикенда Георги също направи силно каране и от 17-о място завърши 10-и и отново взе точки.