Начало Автомобилни новини Главният дизайнер на Audi отива в Italdesign Guigiaro

Главният дизайнер на Audi отива в Italdesign Guigiaro

84
0
Волфганг Егер

Главният дизайнер на Audi Волфганг Егер ще премине в Italdesign Guigiaro, твърди специализираната преса. Говорител на компанията отказа коментар по въпроса засега, но информацията се появи в няколко различни издания.

Базираното в Торино дизайнерско студио е собственост на Volkswagen Group, също както и Audi.

Егер е ръководи дизайнерските отдели на Audi и Lamborghini от 2007 г. Марк Лихте, който отговаряше за стила на настоящия Golf ще заеме поста му. Сред създадените от Егер автомобили с международно признание и награди са А6 седан (за експресивния дизайнерски език) и компактния А3 (за цялостния дизайн). Специалистът е работил за Alfa Romeo и Lancia преди да стане част от екипа на Audi.

Егер пусна нова дизайнерска стратегия през ноември 2012 г., след като се появиха анализи, че моделите на Audi не са толкова вълнуващи от няколко години насам. Брандът реши да отличи ясно леките коли, спортните модели и SUV-овете. Външният вид на автомобилите тепърва ще се променя в тази посока, твърди близък до компанията източник.

Напускането на дизайнера пък идва, след като шефът на отдела за екстериорен дизайн Ахим Бадщубнер предпочете Daimler и започва работа в Mercedes-Benz там на 1 януари догодина. Преди шест месеца пък развойният началник на Audi Волфганг Дюрхаймер бе заместен от оглавяващия изследванията на Volkswagen Улрих Хакенберг.

Студиото Italdesign бе придобито от Volkswagen Group през 2010 г. То прави модели за големи автомобилни производители от 1971 г., като сред тях са Volkswagen, Fiat, BMW и т.н.