Начало Автомобили Глобалният компактен седан от следващо поколение на Mitsubishi излиза през юли

Глобалният компактен седан от следващо поколение на Mitsubishi излиза през юли

87
0
Mitsubishi Attrage

Mitsubishi Motors Corporation обяви, че глобалният компактен седан от следващо поколение, който ще се нарича Attrage, ще се появи на тайландския пазар през юли тази година. Attrage отговаря на условията за Eco-car Project (съгласно изискванията на тайландското правителство) и ще се произвежда в третия завод на Mitsubishi Motors в Тайланд в Лаем Чабанг Индъстриал Истейт в провинция Чонбури, който е филиал на MMC.

Дизайнът на Attrage ще е типичен за глобалните компактни седани от следващо поколение и ще се отличава с доста характеристики. Предната част ще е къса, което разширява изключително много зрителното поле . Той ще е с отлична маневреност и с най-малък за този клас автомобили ъгъл на завиване: 4,8 метра .

Пропорциите са елегантни и хармонични, като чрез тях се постига оптимален баланс между аеродинамика и обем на купето (един от най-големите в този клас автомобили). Очаква се Attrage да постигне горивна ефективност от 22 км/л, също много добро постижение за сегмента.

Купето е олекотено и базирано на технологията RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) – най-лекото в този клас, благодарение на широкото използване на стомана с висока якост . Моделът е с лек и компактен 1,2-литров MIVEC двигател . Трансмисията е CVT с подсистема от предавателни механизми, има вариант и за 5-степенна механична трансмисия .

Отличната аеродинамика е демонстрирана от коефициент на челно съпротивление CD= 0.29.

Attrage осигурява удоволствие от шофирането благодарение на пъргавината и впечатляващата динамика при шофиране, постигнати чрез намаляване на теглото, стабилно управление и устойчиво поведение на пътя и комфортно возене. Високото ниво на седалките, широките врати, улесняващи влизането и излизането от автомобила, както и щедро оформената задна част на купето с много пространство за краката пред задната седалка повишават допълнително нивото на комфорт.