Начало Други GLOBUL с поредна инициатива за безопасно шофиране

GLOBUL с поредна инициатива за безопасно шофиране

66
0

Двама от най-изявените български автомобилни състезатели Владимир Арабаджиев и Крум Дончев дадоха старта на тазгодишната кампания на GLOBUL и GERMANOS за безопасна употреба на мобилен телефон по време на шофиране.

Инициативата под наслов „Шофирай безопасно! Говори с HANDS-FREE!” цели промяна на отношението към шофирането и призив към всички участници в движението да осъзнаят отговорността си на пътя.

Подробности относно кампанията даде главният маркетингов директор на GLOBUL Димитрис Люпис, който заяви:

„За трета поредна година GLOBUL организира кампания за насърчаване разумното и безопасно шофиране, чрез използване на hands-free устройства и се радваме, че към нашите усилия се присъединяват партньорите ни от GERMANOS. Тази година фокусът на инициативата ще бъде насочен и към шофьорите на обществения транспорт. Вярваме, че с харизмата и имиджа на двамата професионални автомобилни състезатели, които ни подкрепят, положителните послания ще достигнат до повече български шофьори и ще доведат до промяна в техните навици”.

В знак на благодарност за съпричастността към кампанията г-н Люпис подари hands-free устройства на зам. кмета по транспорта на гр. София г-н Александър Цветков и на изпълнителния директор на „Столичен автотранспорт” г-н Асен Добранов.

Нands-free получиха също и всички шофьори на автобуси, чиито маршрут включва Бизнес парк „София” в кв. Младост 4, където са централните офиси на GLOBUL и GERMANOS.

За да припомнят, че пътят не е писта пък двамата автомобилни състезатели Владимир Арабаджиев и Крум Дончев направиха символична обиколка на храм-паметник „Александър Невски”, не с автомобилите, с които по принцип се състезават, а с автобусите на Столичния автотранспорт.