Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок: Постигнах целта си за сезона

Глок: Постигнах целта си за сезона

56
0

Тимо Глок каза, че е постигнал целите си за този сезон, след като завърши на четвърто място в Гран при на Сингапур.

„Доволен съм от свършената работа: не направих грешки, а четвъртото място е добър резултат” – казва Глок, който е с 20 точки в шампионата при пилотите и заема девето място.

„Беше си доста трудно при тези условия, а и при толкова неравно трасе бе доста неудобно за каране; сигурен съм, че утре ще усетя ефекта от това.”

„Целта ми в началото на годината бе да спечеля 20 точки през този сезон, така че съм доволен от постигнатото. А и остават три състезания.”

Германецът каза обаче, че няма да се успокоява, а напротив, тъй като Тойота все още се борят за четвъртото място при конструкторите.

„Боря се за тима, за да успее да завърши на четвърто място при конструкторите, а и нямахме много късмет днес. Поздравления за Фернандо, който свърши отлична работа. Сега ще отидем към Фуджи и ще се опитаме да компенсираме разликата” – добавя Глок.

Съотборникът му Ярно Трули остана разочарован, след като хидравлична повреда му коства завършване в зоната на точките.

„Състезанието вървеше доста добре, стратегията ми бе с един стоп, а и направих добър старт” – казва той. „След колата за сигурност бях един от най-бързите на пистата, а и водих в надпреварата няколко обиколки. Но накрая уикендът, който и без това бе започнал зле, завърши още по-зле.”

„Получих хидравличен проблем, когато щях да завърша на пета позиция. Това щяха да са добри точки за един уикенд, който бе доста труден за мен.”

„Борех се наистина упорито и свърших не лоша работа, но когато късметът не е с теб, няма много какво да направиш. Мисля, че заслужавам повече късмет в следващите състезания.”