Начало Автомобили GM и LG ще разработват съвместно електрически автомобили

GM и LG ще разработват съвместно електрически автомобили

47
0

General Motors и LG Group ще разработват съвместно електрически автомобили, разширявайки сътрудничеството си основано на ролята на LG на доставчик на акумулаторни клетки за електрическите модели с удължен пробег Chevrolet Volt и Opel Ampera.

Окончателното споразумение, подписано вчера (сряда), ще помогне на GM да увеличи броя и видовете електрически автомобили, които ще произвежда и продава, като използва доказаните познания на LG в областта на акумулаторите и други системи. За LG това споразумение представлява разширяване на портфолиото на компанията, ставайки доставчик на решения за автомобилната индустрия.

„Много от решенията за нуждите на бъдещия транспорт биха се осъществили по-бързо с нашата стратегия за партньорство“, заяви Стийв Гирски, вицепрезидент на GM. „Потребителите ще разполагат по-бързо с най-новите спестяващи гориво технологии, ако работим с най-добрите доставчици и спестим време и средства от развойния процес.

Успехът на системата с удължен пробег на Volt и Ampera провокира търсенето на други партньорства в областта на електрифицирането на автомобила. Инженерните екипи на LG и GM ще работят както върху различни ключови компоненти, така и по структурата и архитектурата на автомобилите. Продуктите от това партньорство ще се продават в множество страни.

Сътрудничеството между GM и LG, което започна с това, че LG стана доставчик на клетки за акумулаторния пакет на Chevrolet Volt и Opel Ampera, бе разширено миналата година с работата по създаването на демонстрационни електрически автомобили на базата на Chevrolet Cruze. Тези автомобили бяха използвани като официални превозни средства за срещата на G20 в Сеул, а в момента са предназначени за изпробване на пазара с цел получаване на повече информация относно неговия капацитет и изисквания.

„Това е стратегическо развитие за LG и ние напълно подкрепяме целта на GM да стане лидер на индустрията за електрифициране на автомобила“, заяви Juno Cho, Президент и СЕО на LG Corp.

Ускоряването на процеса на създаване на икономични технологии става по-важно от всякога с обявяването на множество все по-строги норми за емисиите и разхода на гориво в целия свят. Те включват наскоро сключеното споразумение, изискващо от корпорациите в САЩ средна икономия на гориво (Corporate Average Fuel Economy – CAFE), 54.5 mpg (23.2 км/л) до края на 2025 моделна година. Електрическите автомобили, които нямат никакви емисии на вредни газове и не изискват гориво, се очаква да играят основна роля в постигането на целите на CAFE.

Времето за лансиране на първите автомобили-продукт на това партньорство ще бъде обявено малко преди неговата готовност за пазара. Споразумението не включва размяна на акции между двете компании.