Начало Други Гьошев, Славов и Стайков гост пилоти на V1 Challenge

Гьошев, Славов и Стайков гост пилоти на V1 Challenge

92
0

Автомобилните пилоти Петър Гьошев, Тодор Славов и Пламен Стайков ще се пуснат като гостуващи звезди в първото състезание от шампионата V1 Challenge, което ще бъде тази неделя в Пловдив. Миналия уикенд Гьошев и Стайков направиха тестове на състезателните автомобили Volkicar на писта Дракон, където се намира сервизната база.Те демонстрираха завидни състезателни умения на пистата със спортните автомобили.

По време на тренировките на писта Дракон, Гьошев каза: Последните 20 години от моя живот минаха в моторните спортове.  Сега започва едно ново събитие, което се очертава като марков шампионат – V1 Challenge България. Това е страхотна верига, която се организира от съседна Турция, но е интересна за подрастващите и начинаещи пилоти в България. Тяхното участие във V1 Challenge България може да ги изгради като личности в автомобилния спорт. С помощта на моите колеги бихме могли да направим шампионата още по-интересен и атрактивен за феновете в Пловдив, следващата неделя.

V1 Challenge e иновативен формат, който  е достъпен за българските пилоти.   Пепи Гьошев твърди: Автомобилния спорт е адски скъп и е трудно да се сформира бюджет за участие в цял шампионат. Според мен цената за участие в целия шампионат е много добра, дори ниска. Така всеки един човек може да усети тръпката и да изпъкне като звезда. Освен това пилотите са пред очите на всички през цялото време. Затварянето на булеварди като състезателни трасета не е новост. Ние започнахме да го правим последните години от ралитата с така наречения  супер специален етап. Целта беше същата – да сме близо до хората, да има отразяване от медиите и автомобилния  спорт да получава подкрепа от спонсори. Не можем да накараме 100 000 човека да се качат в планината събота и неделя, но можем да ги накараме хората да излязат от кафетата и да погледат автомобилни състезания. На първото състезание може да се очаква изключително атрактивна надпревара. Със сигурност тримата Тодор Славов, Пламен Стайков и аз сме доказали,  че в екип и с каски на главите, винаги значи само едно и това е адреналин. Ще покажем и възможностите на автомобилите. Сигурен съм, че ще се получи страхотен празник.

Пак на писта Дракон, седмица преди първото състезание, Пламен Стайков коментира: Автомобилът се управлява много лесно. Ще бъде много зрелищно за публиката. Това, че ще се провежда състезанието на централните булеварди ще превърне състезанията  в голяма атракция за публиката. Не съм очаквал толкова лесно да се управлява този автомобил Volkicar. Направен е перфектно спрямо цена и качество, доставя удоволствие. На предстоящата надпревара борбата ще бъде доста оспорвана. При такъв тип състезания на писта не може да се гарантира как ще се завърши състезанието. Това е ново преживяване за мен и не трябва да се подценяват  другите пилоти, които ще участват. Това ще бъде голям празник за нас. Разбира се, че ще давам газ.