Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Госн: Рено остава във Формула 1 още много години

Госн: Рено остава във Формула 1 още много години

69
0

Президентът на Рено Карлос Госн каза, че френският производител ще остане във Формула 1 още много години въпреки спада във формата.

„Да си тръгнем като губещи? Никога. При всички положения ще останем във Формула 1 още много години” – казва Госн пред „Гадзета дело Спорт”.

Французите спечелиха титлите при пилотите и конструкторите през 2005 и 2006 година, но 2007 година определено бе доста слаба за тях.

И на този етап екипът се представя по-слабо и в сравнение със същия етап на миналата година въпреки завръщането на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо.

Госн признава, че не е доволен от настоящата ситуация, но е уверен, че през втората половина на сезона тимът ще компенсира.

„Плодовете от работата ни ще се видят през втората половина на сезона. Нормално е иначе да не съм доволен от резултатите” – добави той.

Госн също така каза, че приветства решението на ФИА за намаляване на разходите, но опроверга впечатлението, че Рено харчи по-малко пари в сравнение с конкурентите си. Той също така е уверен, че Алонсо ще намери причина да остане в тима и след този сезон, но е и наясно, че Рено трябва да му дадат конкурентна кола, за да го задържат.