Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Говорите за психологически игрички, но с Розберг не играем такива, заяви Хамилтън

Говорите за психологически игрички, но с Розберг не играем такива, заяви Хамилтън

49
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че той и съотборникът му Нико Розберг не играят психологически игрички. Той допълни, че подобно нещо не го вълнува и е наясно, че по-устойчивият и издръжлив пилот от тях ще спечели титлата в F1 през 2014 г.

Въпросът в какво състояние на духа се намира Хамилтън бе особено настоятелно дискутиран по време на уикенда за домашната му Гран при на Великобритания. Грешката в квалификацията на англичанина доведе до жестоки критики, тъй като това бе трета поредна сесия за разпределение местата на грида, в която той сбърка. Впоследствие Люис спечели състезанието, а Розберг отпадна и това намали разликата в генералното класиране помежду им до едва 4 точки. В продължаващата борба думи и на двамата се тълкуват по различни начини – като психологически атаки към единия или другия. Хамилтън обаче настоя, че подобни неща не го интересуват и той е концентриран единствено върху случващото се в собствената му глава.

Ще ми се да смятам, че съм фокусиран върху пистата. Не се опитвам да играя психологически игрички с Нико. Той е много, много интелигентен пилот. Вие говорите за психологически игрички, но с Розберг не играем такива. Всеки път, когато си по-бърз на трасето, това има ефект върху съзнанието. Неизбежно е да кажеш нещо, което хората интерпретират като психологически натиск. Но тази година сме съперници, вероятно ще продължим да се борим гума до гума и през останалата част от сезона, така че – вероятно – който е по-хладнокръвен ще надделее – обясни англичанинът.

Люис освен това не е съгласен с често повтаряното описание за него и съекипника му – той е представян като талантливия пилот със страхотна скорост, борещ се с пресметлив и умен съотборник:

Стиловете ни на каране с Нико са подобни, така че развиваме автомобила в една и съща посока. Понастоящем винаги искаме повече аеропритискане, но когато го получим, вървим по-бързо и вследствие на това ни е нужно още аеропритискане. Говорим за постоянна еволюция, която реално няма край. Непрекъснато работим по автомобила, подобряваме го безспир. Седмица след седмица има и идват нови неща. Каквато и кола да имаме, като пилоти ние стигаме определени граници. Винаги откриваме лимита и продължаваме напред.