Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис начело в третата тренировка в Австралия

Норис начело в третата тренировка в Австралия

2080
0
Ландо Норис
снимка: Макларън

Ландо Норис завърши първи в третата тренировка за Гран при на Австралия, която на два пъти бе прекъсната от червен флаг. Пилотът на Макларън записа 1:19.117 и бе около на десета и половина пред съответно Шарл Льоклер, Серхио Перес и Фернандо Алонсо.

Преди началото на тренировката бе обявено, че едната от четирите DRS зони ще бъде премахната. Става въпрос за зоната между 8-ми и 9-ти завой като промяната идва от съображения за сигурност. Това обаче накара отборите да направят промени по задното си крило.

Именно заради това по-голямата част от пилотите останаха в бокса по време на първите минути от FP1. 10 минути след началото само един пилот бе направил бърза обиколка – Ландо Норис. Времето му бе 1:21.247.

Около 20 минути след началото на сесията, Люис Хамилтън излезе в чакъла и направи контакт с бариерата. Докато показваха повторения от инцидента, Себастиан Фетел се удари в 10-ти завой, което предизвика червен флаг. Това бе и краят на тренировката за германеца, който пропусна по-голямата част от вчерашния ден заради повреда в двигателя.

Сесията бе подновена около 10 минути по-късно като към момента начело в класирането бе Алонсо с 1:20.119, на около 3 десети пред Сайнц и Рикиардо.

Стюардите отбелязаха инцидент, свързан с излизането на Верстапен от питлейна, но бързо решиха, че няма нужда от допълнително разследване. Малко по-късно пилотът на Ред Бул се завъртя при излизането си от 13-ти завой докато бе в бърза обиколка. Той се оплака по радиото, че не знае каква е причината да се завърти и че има проблеми с баланса.

10 минути преди края, Норис излезе начело с 1:19.117. Рикиардо пък се намираше на пета позиция към момента в другия Макларън, като двамата бяха доволни от колата след вчерашния ден.

Малко преди края на тренировката, Строл излезе от пистата в 11-ти завой и остана в чакъла. Това предизвика втори червен флаг и бе обявено, че сесията няма да бъде рестартирана.

Така Норис остана първи в FP3 пред Льоклер и Перес. Добър резултат записаха Алонсо, който остана четвърти, и Рикиардо, който пък се класира шести. Макс Верстапен пък остана седми, но с обиколка, постигната с гуми медиум.