Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Австрия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Австрия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1531
0
Гран при на Австрия, Ред Бул Ринг
снимка: Пирели

Гран при на Австрия е девети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. Състезанието се провежда на пистата Ред Бул Ринг.

Макс Верстапен спечели първата позиция за надпреварата. Пилотът на Ред Бул изпревари Ландо Норис (Макларън) и съотборника си Серхио Перес. Състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас се наредиха четвърти и пети на стартовата решетка.

Подреждането на грида бе повлияно от наказанието на Себастиан Фетел за това, че попречи на Фернандо Алонсо в края на Q2. Пилотът на Астън Мартин записа осмо време в квалификацията, но ще е 11-ти на старта.

Гумите, които Пирели предостави на отборите за този уикенд, са една стъпка по-меки от използваните в Гран при на Щирия преди седмица. Сега предвижданията са, че най-бързата стратегия е с 2 спирания в бокса: старт с медиум за 20-25 обиколки, смяна с хард и серия от още 20-25 тура, накрая още един комплект хард до финала.

Равни като бързина, но по-бавни от първия вариант са други две възможности. Едната е потегляне с медиум (25-30 обиколки) и хард до финала. Другата е старт със софт само за 10-15 тура и две смени с хард (съответно за 25-30 и 26-36 тура). Има вариант и за старт с медиум (20-25 обиколки), смяна с хард (25-30 тура) и накрая медиум до финала (16-26 тура).