Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Белгия– възможни стратегии, налични гуми и коментари по време...

Гран при на Белгия– възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1492
0
Гуми за Белгия
снимка; Пирели

Гран при на Белгия е седмият кръг от сезон 2020 на F1. Състезанието ще се проведе на пистата Спа-Франкоршамп. Люис Хамилтън ще стартира от полпозишън, а Макс Верстапен ще се бори за втора победа, стартирайки от трета позиция. Очаква се температурата на въздуха по време на състезанието да бъде 17 градуса. Има вероятност за дъжд на пистата по време на напдреварата.

 

Според Пирели най-бързата стратегия в Белгия ще е с едно спиране в бокса за смяна на гуми. Тя е при стартиране с гуми софт за 18 обиколки, след което смяна с гуми медиум за останалите 26 обиколки. 
Друг вариант е стартиране със софт за 16 обиколки и слагане на хард за оставащите 28.  

Третата възможна стратегия ще е с две спирания за смяна на гуми и ще бъде близка до предните две като време. В този случай пилотите стартират със софт първите 14 тура, слагат медиум за следващите 16 и след това отново софт до края на надпреварата.

Всички в топ 10 без пилотите на Мерцедес и Макс Верстапен ще стартират с гуми софт. Ето ги и наличните комплекти на пилотите в състезанието за Гран при на Белгия: