Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Бразилия остава в Сао Пауло до 2025 г.

Гран при на Бразилия остава в Сао Пауло до 2025 г.

725
0
Интерлагос, писта Хосе Карлос Паче, Гран при на Бразилия
пистата Интерлагос; снимка: Пирели

Гран при на Бразилия ще остане в Сао Пауло до 2025 г. на прочутата писта Хосе Карлос Паче, известна като Интерлагос, съобщи официално ръководството на Формула 1. Тазгодишната надпревара бе отменена заради пандемията от коронавирус. Стартът през 2021 г. е планиран за 14 ноември. Надпреварата ще има нов промоутър – компания на име Бразил Моторспорт.

Отмяната на тазгодишната Гран при на Бразилия доведе до сериозни проблеми в Сао Пауло. В продължение на няколко месеца се говореше за възможността надпреварата за Голямата награда на страната да отиде в Рио де Жанейро. (ClubS1 писа за това в своя брой 242.) В крайна сметка F1 и Интерлагос постигнаха нова договорка.

„Бразилия е много важен пазар за Формула 1 с отдадени фенове и дълга история в спорта“, коментира главният изпълнителен директор на F1 Чейс Кери. „Състезанието там винаги е било забележително изживяване за запалянковците, пилотите и партньорите ни. Нямаме търпение за наистина вълнуващ старт на Интерлагос през 2021 г. и общо през следващите пет години.“

Кметът на Сао Пауло Бруно Коваш заяви, че местните власти се радват на възможността да посрещат едно от най-важните събития в световния автомобилен спорт.

„Положихме неимоверни усилия да задържим състезанието в града ни. Имаме добра инфраструктура за туристи, публична безопасност и първокласни услуги. Вярваме, че домакинството на Гран при промотира града ни и същевременно ще има допълнителен ефект като създаване на работни места и генериране на приходи“, допълни той.