Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Мексико ще подпише нов договор за домакинство

Гран при на Мексико ще подпише нов договор за домакинство

579
0
Аутодромо Ерманос Родригес,Гран при на Мексико
снимка Пирели

Гран при на Мексико също ще остане в календара на Формула 1 и през следващата година. Организаторите съобщиха, че страната ще продължи да приема кръг шампионата, като ще бъде подписан нов договор. Засега подробности не се съобщават. Повече информация се очаква днес.

„Формула 1 остава в Мексико, заяви кметът на града Клаудиа Шеинбаум. – Президентът на ФИА ще бъде тук за подписването на договора. Това са добри новини за града. Това се случва благодарение на група от бизнесмени, защото този път градът няма да използва никакви държавни средства.“

През 2015 г. страната се завърна в F1, като подписа 5-годишен договор за домакинство, който изтичаше след тазгодишната надпревара. Но явно организаторите са се договорили с Либърти Медия за удължаването на контракта.

Доскоро се смяташе, че освен Германия, Мексико ще бъде другата страна, която ще отпадне от тазгодишния календар. И с влизането на Виетнам и Холандия надпреварите догодина ще останат 21.

Наскоро обаче стана ясно, че шефовете на спорта са предложили на отборите календар за 2020 г. с 22 състезания, което означаваше, че само 1 от сегашните ще отпадне.

Организаторите на Силвърстоун и Албърт парк вече подписаха нови договори за домакинство съответно до 2024 и 2025 г. Наскоро и Саудитска Арабия поиска да приеме кръг на нова писта през 2021 г.