Начало Избрани Гран при на Мексико – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Мексико – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

945
0
Гран при на Мексико 2022
снимка, Пирели

Гран при на Мексико е кръг №20 от световния шампионат на F1 за 2022 г. Състезанието се провежда на пистата Аутодромо Ерманос Родригес. Трасето е с дължина 4.304 км и е разположено в най-големия град в Северна Америка Мексико Сити.

Макс Верстапен ще стартира от първа позиция в предстоящата надпревара в Мексико. Пилотът на Ред Бул беше най-бърз в квалификацията в Мексико Сити и се надява еднолично да оглави класацията за най-успешни пилоти на Аутодромо Ерманос Родригес.

Втори и трети ще потеглят Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Състезателите на Мерцедес ще дадат всичко от себе си, за да запишат първи успех за отбора от Бракли през тазгодишната кампания. Зад тях е вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес. Мексиканецът на свой ред иска да на всяка цена да спечели домашната си Гран при.

Пети и шести ще в Мексико потеглят Карлос Сайнц (Ферари) и Валтери Ботас (Алфа Ромео). Челната десетка в Гран при на Мексико 2022 допълват Шарл Льоклер (Ферари), Ландо Норис (Макларън) и пилотите на Алпин Фернандо Алонсо и Естебан Окон.

Според Пирели, най-добрата стратегия на пистата в Мексико Сити ще бъде с две спирания в бокса.

При нея се стартира със софт за 16 до 22 обиколки, прави се смяна с медиум (42-28 об.) и отново медиум до края на състезателната дистанция. Има много близък вариант, който е с едно спиране в питлейна. При него се потегля с медиум до 28-35 обиколка, след което се преминава на хард.

Пирели предлага и алтернативна стратегия в Мексико. При нея се започва със софт за 16 до 22 обиколки. После се слага медиум до 43-45 обиколка, а накрая отново се използва най-меката смес на Пирели. Последната опция на Пирели е потегляне с медиум до 40-47 обиколка и след това слагане на софт. Този вариант е малко вероятен, като се има предвид деградацията на гумите на пистата Аутодромо Ерманос Родригес.

Времето по време на Гран при на Мексико 2022 се очаква да бъде сухо и слънчево. Вероятността за някаква превалявания е сведена до миниум. Скоростта на вятъра едва ли ще окаже някакво влияние върху болидите, за разлика от високата надморска височина.