Начало Форум Гран при на Русия – коментари преди старта

Гран при на Русия – коментари преди старта

1943
0
Гран при на Русия, Сочи, Сочи Аутодром
снимка: Пирели

Пирели ще предостави най-меките три смеси от гамата си за Формула 1 на отборите за предстоящата Гран при на Русия. C3, C4 и C5 ще са съответно хард, медиум и софт за екипите. Изборът е направен въз основа гладкостта на асфалта в Сочи, който доста щади гумите. Освен това времето там е сравнително меко и трасето няма твърде натоварващи завои. Затова според Пирели тези смеси са добър избор, макар да са с една стъпка по-меки в сравнение с миналия сезон.

През 2019 г. предпочитаната стратегия бе с един бокс. Само 5 от завършилите 15 пилоти се бяха спрели на два питстопа и този избор в голяма степен бе повлиян от излизане на кола за сигурност.

„Гран при на Русия е сред малкото стартове, които запазиха оригиналния си слот в календара и ще се проведе по същото време като миналата година. Изборът ни за гуми е за една стъпка по-меки смеси, за да могат тимовете да имат допълнителна скорост и предизвикателство по отношение на стратегиите. Миналогодишните стратегии бяха силно повлияни от сейфти кар. Настоящите коли са по-бързи и това определено ще изправи отборите пред някои неизвестни. Сочи е едно от трасетата със сравнително ниско натоварване на гумите, така че едно спиране в бокса би трябвало да е възможно“, обясни моторспорт директорът на Пирели Марио Изола.