Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Русия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Русия – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1337
0
Гран при на Русия, Сочи, Сочи Аутодром
снимка: Пирели

Гран при на Русия е десети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г. Според Пирели най-бързата стратегия е с 1 питстоп. Очаква се времето да е по-топло в сравнение с предходните два дни на пистата в Сочи, което ще окаже ефект върху износването на гумите.

Все пак най-бързата стратегия е старт със софт, серия от около 12 обиколки и след това смяна с хард до края на надпреварата. Също толкова бърз вариант е потегляне пак с най-меката смес и стинт от 14 тура, но при него не е ясно дали гумите ще издържат. След това се слага медиум до карирания флаг.

Малко по-бавна е стратегията при старт с медиум за 22 обиколки и хард до края на надпреварата. Вариантът с 2 питстопа включва два стинта от по 12 тура и медиум до финала.

Люис Хамилтън ще стартира от полпозишън със софт. Макс Верстапен е до него на първа редица, като пилотът на Ред Бул и съотборникът на англичанина в Мерцедес Валтери Ботас (трети на грида) ще са с медиум.

„Очаквахме най-бързите да използват медиум в Q2 и точно така се случи. Медиумът на Верстапен и Ботас би трябвало да им даде предимството на по-дълъг първи стинт и повече гъвкавост по отношение на стратегията. Сцената е подредена за напрегната битка, която ще изисква внимателно боравене с гумите“, заяви спортният директор на Пирели Марио Изола.