Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Изобщо не очаквах да съм на първа редица

Верстапен: Изобщо не очаквах да съм на първа редица

1339
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен опроверга сам себе си, след като изрази съмнение в петък, че Ред Бул ще е в състояние да се бори за топ 3 в квалификацията за Гран при на Русия. Нидерланският пилот се класира втори – между двата Мерцедес-а и след това определи сесията за разпределение местата на грида в Сочи като една от най-добрите в кариерата си.

„Чувството бе наистина добро. Трябваше да се постарая да намеря точния баланс, защото имах известни грижи в квалификацията. Трудно ми бе да атакувам завоите – задната част не бе стабилна. Стъпка по стъпка нещата се подобриха. Първата ми бърза обиколка в Q3 бе малко по-силна, но за втората серия направихме някои промени. Имах повече сцепление, каквото тук е наистина необходимо. Не е полпозишън, но аз изобщо не очаквах да съм на първа редица“, обясни Верстапен.

Алекс Албон остана десети и каза след квалификацията, че не е съвсем сигурен какво се е случило в Q3.

„Нещата вървяха добре в Q1 и Q2, докато накрая като че ли всички направиха скок, а ние не. Не мисля, че имаше нещо повече останало в колата. Усещането в обиколките ми също не бе лошо. Можеше да поизчистя преминаването тук-там, което да ми донесе няколко десети, но разликата очевидно бе твърде голяма днес. Имаше завъртания и прескачане лимити на пистата, което според мен бе заради променената посока на вятъра в сравнение със сутрешната тренировка“, допълни Албон.