Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Сахир – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Сахир – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1335
0
Гран при на Сахир
снимка: Пирели

Гран при на Сахир е предпоследния кръг от Формула 1 шампионата за сезон 2020. Надпреварата ще се проведе на външната конфигурация на пистата в Бахрейн.

Температурата е по-ниска в сравнение с последните дни. Също така има силен вятър и пясък по пистата, което ще затрудни пилотите и може да повлияе стратегията на отборите.

Според Пирели повечето пилоти ще спрат два пъти в бокса. Най-бързата стратегия е при стартиране с гуми медиум, които да бъдат сменени в 35-та обиколка с хард, след което отново да бъдат поставени медиум за финалните 26 тура. По-бавният вариант ще бъде при старт със софт за 23 обиколки, след което 37 обиколки с хард и 27 с медиум.

Ето и комплектите гуми, с които разполагат пилотите:

Стратовите позиции в дъното бяха променени след края на квалификацията след наказания за Ландо Норис и Пиетро Фитипалди. Бразилецът ще стартира последен при дебюта си във Формула 1. Другият дебютант, Джак Айткен, пък ще потегли от 17-а позиция.

Валтери Ботас стартира от полпозишън, пред заместника на Хамилтън за Мерцедес, Джордж Ръсел. На втора редица са Макс Верстапен и Шарл Льоклер.