Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на САЩ – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на САЩ – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1974
0
Гран при на САЩ, Остин, Тексас, Circuit of the Americas, COTA
снимка: Пирели

Гран при на САЩ е 17-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2021. Надпреварата се провежда на пистата Circuit of the Americas (COTA), намираща се до Остин, Тексас.

Доставчикът на гуми Пирели посочва, че най-бързата стратегия за състезанието на COTA е с две спирания в бокса. Тази опция има два варианта, които са еднакви като бързина. При първия стартът е с медиум за 12-17 обиколки, смяна с хард (32-25 обиколки) и отново най-твърдата смес до финала. При втория вариант също се потегля с медиум. Първата серия е 15-20 тура, след това хард за 38-44 обиколки и медиум до финала.

Стратегическата опция с две спирания, но старт със софт е по-бавна. При нея първата серия е 10-15 тура. След това има два стинта с хард – 32-37 обиколки и смяна пак с най-твърдата смес до карирания флаг.

Най-бавната стратегия е с едно спиране. При нея след потегляне с медиум и 20-25 обиколки се сменя с хард до финала.

Макс Верстапен (Ред Бул) ще потегли от полпозишън. До него на първа редица ще е Люис Хамилтън (Мерцедес). Зад тях ще са Серхио Перес с втория Ред Бул и Шарл Льоклер (Ферари). На трета редица се нареждат Карлос Сайнц и Даниел Рикиардо.