Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Великобритания – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Великобритания – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

2075
0
Гран при на Великобритания, Силвърстоун, F1
снимка: Пирели

Гран при на Великобритания е четвърти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г. Надпреварата се провежда на пистата Силвърстоун.

Доставчикът на гуми Пирели посочва, че теоретично най-бързата стратегия за състезанието – ако се допусне, че температурите останат близки до съботните – е с едно спиране в бокса. Тя е при старт със софт за 18-22 обиколки и след това смяна с хард до финала.

Вторият вариант е с два питстопа: потегляне със софт за 16-18 тура, смяна пак с меките гуми за още една серия от 16-18 обиколки и накрая медиум. Хард може да се използва като алтернатива на медиум за средния или финалния стинт.

При старт с медиум стратегията може да е с едно спиране в бокса – след 21-24 тура – и после хард до карирания флаг. От Пирели смятат, че софт-медиум не е препоръчителен вариант, тъй като гумите може да не издържат натоварването.

Със средните по твърдост гуми в Гран при на Великобритания от челото на грида ще стартират пилотите на Мерцедес – Люис Хамилтън спечели полпозишъна, Валтери Ботас е втори – Макс Верстапен (Ред Бул), Шарл Льоклер (Ферари) и Ланс Строл (Рейсинг Пойнт).