Начало Избрани Гран при на Великобритания – възможни стратегии, налични гуми и коментари по...

Гран при на Великобритания – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

2952
0
Гран при на Великобритания 2022
снимка, Пирели

Гран при на Великобритания е десети кръг от сезон 2022 в световния шампионат на F1. Състезанието се провежда на легендарната писта Силвърстоун, която е част от календара на спорта още от 1950 г.

Карлос Сайнц ще потегли от полпозишън за пръв път в своята кариера. Пилотът на Ферари спечели дъждовната квалификация на Силвърстоун. До него ще застане Макс Верстапен с Ред Бул. Втората редица във Великобритания бе заета отново от автомобили на Ферари и Ред Бул, карани от Шарл Льоклер и Серхио Перес.

Третата стартова редица е за местните любимци Люис Хамилтън (Мерцедес) и Ландо Норис (Макларън). На четвърта редица се класираха Фернадно Алонсо (Алпин) и Джордж Ръсел (Мерцедес). Топ 10 бе допълнен от новакът Гуаню ЖУ (Алфа Ромео) и Николас Латифи. Пилотът на Уилямс изненадващо записа първо влизане в последната част на квалификация от F1.

Доставчикът на гуми за F1 Пирели посочи, че най-добрата стратегия ще бъде с две спирания в бокса. Условието е състезателите да потеглят с медиум. След това ще направят смяна с хард от 14-та до 22-ра обиколка. Накрая ще използват нов комплект медиум от обиколка номер 32-39.

Втората опция е стартиране с медиум и смяна със софт от 16-та до 23-та обиколка. Надпреварата във Великобритания ще бъде завършена с най-меката смес на Пирели, използвана поне от 35-тата обиколка.

Алтернативната стратегия включва едно спиране в бокса. При нея се потегля с медиум и след това има използване на хард от обиколка 21 до края на обиколка номер 27.

Всички пилоти oт F1 имат повече комплекти сликове на Пирели заради двете дъждовни сесии в събота.