Начало Автомобили Great Wall Motors сред най-значимите марки за 2012 г.

Great Wall Motors сред най-значимите марки за 2012 г.

56
0
Great Wall,Great Wall Motors

Great Wall Motors, които съвместно с българската компания Литекс Моторс стартираха през февруари тази година производството на автомобилите Great Wall в България, се нареждат за втора поредна година в топ 50 на най-значимите марки в Китай.

Класацията е направена от водещата световна компания за консултантски услуги в областта на развитието на марките Интербранд.

Според изследването, значимостта на марката Great Wall отбелязва ръст от 5% спрямо предходната година, като брандът е оценен на 1 871 милиарда юана. Благодарение на успешните си високопроходими модели, компанията се нарежда на първо място в SUV сегмента, допълват още от изследователската институция.

Класацията е петата подред, в която консултантите използват оригиналния си метод за оценяване на марките. Най-добрите брандове се класират по сбор от показатели като финансови резултати, влиянието на марката върху избора на потребителите и способността на бранда да генерира по-високи приходи на компанията.

През есента на 2012 г. Great Wall Motors влезе в още 3 независими класации за най-добре представящи се дружества в Китай, една от които беше на списанието Forbes за 50-те най-добри компании от Азия и тихоокеанския регион за 2012 г. Автомобилният гигант зае 5-о място в списъка сред общо 50 класирани.

Great Wall Motors (GWM) са най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят, включително държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.