Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешката ми в Q1 беше недопустима, заяви Льоклер

Грешката ми в Q1 беше недопустима, заяви Льоклер

1953
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер определи грешката си в първата част на квалификацията в Унгария като недопустима. Пилотът на Ферари се завъртя на излизане от последния завой и се удари в стената.

За негов късмет пораженията по болида бяха леки – само такива по задното крило, и той продължи участието си в Q2. В крайна сметка с добра последна обиколка в третата част Льоклер изпревари съотборника си Фетел и се нареди 4-и в решетката.

„Имах късмет днес да продължа квалификацията, каза Шарл. – Трябва да благодаря на тима ми за това, което свърши с ремонта на колата.

Но грешката ми беше напълно излишна в тази част от сесията. Две грешки за 2 състезания определено е недопустимо.

Трябва да се поуча от тези неща. От друга страна 3-ата част на квалификацията беше много позитивна за мен. Изоставаме с половин секунда, което не ни удовлетворява, но съм доволен от обиколката ми като цяло.“

Другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел остана 5-и. Преди последните опити в Q3 той беше пред Льоклер, но не подобри достатъчно времето си в последната си обиколка. Като цяло германецът остана разочарован.

„Ключово за успеха на Верстапен беше притискането на неговата кола, каза Себастиан. – Но не мисля, че в Ред Бул са открили нещо специално.

Те бяха бързи в последните седмици преди да дойдем тук в Унгария. И знаехме, че ще са силни и сега. В Ред Бул изостават по отношение на двигателя, но той тук не е толкова важен. Не можем да бъдем доволни от това да сме по-назад и да не можем да се намесим в битката за първите позиции.“