Начало MotoGP News Грезини Дукати разкри цветовете си за предстоящия сезон в MotoGP

Грезини Дукати разкри цветовете си за предстоящия сезон в MotoGP

291
0
Грезини Дукати 2023
снимка, Грезини

Грезини Дукати разкри цветовете си за предстоящия сезон в MotoGP. Това се случи по време на специална презентация, която се излъчи на живо в социалните мрежи. Италианците станаха едва втория отбор, който представи новата си ливрея след Ямаха.

Грезини ще започне втората си кампания откакто използва мотори на Дукати. Базираният във Фаенца отбор записа четири победи в кралския клас благодарение на Енеа Бастианини. Италианецът завърши на трета позиция в крайното класиране и постигна най-добрия резултат за основания от Фаусто Грезини екип.

Страхотното представяне на Бастианини му гарантира повишение в заводския тим на Дукати. На негово място Грезини привлече Алекс Маркес. Испанецът записа два подиума в MotoGP и е бивш световен шампион в класовете Moto3 и Moto2. Заедно с него ще си партнира Фабио Ди Джанантонио. Италианецът започва втората си кампания в кралския клас и общо трета с отбора на Грезини. Миналата година Ди Джанантонио записа шокиращ полпозишън на пистата Муджело. Най-добрият му резултат до този момент е осмо място в Гран при на Германия на пистата Заксенринг.

Грезини Дукати запазва цветовете, които използва и през 2022 г. Сега тимът добавя още червено, което е символ на марката на Болоня. Този цвят е съчетан с лъскаво светлосиньо, което е почти перлено. Така се придава още повече изящност на този красив и печеливш мотоциклет.

„Днешният ден е наистина специален. Да видиш този отбор толкова сплотен и готов е нещо, което носи страхотни емоции. Да бъда тук, на това представяне, е нещо много специално. Радвам се и да видя толкова много желание и вълнение в отбора и хората, които са дошли да ни видят. Това е нещо, което наистина ми харесва“, сподели Алекс Маркес.

„Сега започва работата за предсезонната подготовка, която, надявам се, ще ни даде възможност да бъдем 100% готови за първото състезание в Портимао. Целта е да имаме страхотен старт на сезона. Именно той ще зададе темпото за останалата част от 2023 г. Разполагаме с инструментите и волята да се справим добро. Очевидно няма да ни е лесно. Но от друга страна смятам, че правилният подход помага много в тези сценарии“, добави пилотът на Грезини Дукати.

„Започваме 2023 г. с още щипка червено, което означава решителност, страст, огън. Нямам търпение да продължа да се развивам и да се справям добре. Искаме да приемем новия сезон със съзнанието, че това е правилният момент. Класиране в челната десетка трябва да е редовно явление, а това челната петица – реалистична цел. Отборът е зареден с енергия. Лично аз тренирах на 300% усилено за тази година и съм готов да започна“, каза Фабио Ди Джанантонио.

„Много се вълнуваме от това ново приключение. Сезон 2022 беше невероятен във всяко едно отношение. Идеята е да продължим да се усъвършенстваме и да изненадваме. Ние сме млад отбор с големи амбиции. Фабио ще има възможност да покаже целия си потенциал през втората си година, а Алекс няма търпение да се върне на сцената. Ще направим всичко възможно, за да успеят и двамата. Днешният ден е почти завръщане към нормалния живот с такова важно представяне и с хората, които се присъединяват към нас. Искам да изкажа големите си благодарност към спонсорите и целия екип, който работи усилено, за да бъде готов за сезон 2023 в MotoGP“, каза собственикът на Грезини Дукати Надя Падовани.

Маркес и Ди Джанантонио ще карат мотори Дукати Десмоседичи GP22.

Алекс Маркес, Надя Падовани и Фабио Ди Джанантонио
Алекс Маркес, Надя Падовани и Фабио Ди Джанантонио, снимка Грезини