Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Може да сме на подиума и на Монца

Грожан: Може да сме на подиума и на Монца

32
0

Пилотът на Лотус Ромен Грожан смята, че може да се класира на подиума и в предстоящата в края на седмицата Гран при на Италия на Монца. Французинът завърши на 3-о място в миналия кръг в Белгия, като направи много силно каране и серия от смели изпреварвания. В края имаше и малко шанс със спуканата гума на Фетел. Грожан обаче смята, че и без проблемите на Себастиан е щял да го изпревари и да стигне до почетната стълбичка. А това му се случи за първи път от 2 години насам.

„На хартия Монца трябва да пасва на нашата кола по-добре отколкото Спа, заяви Ромен. – Затова на теория подиумът е възможен отново. Но не знаем какво ще бъде нашето представяне в сравнение с това на конкуренцията, но при всички положения излизаме за възможно най-добрия резултат, както винаги правим.”

За силен резултат на Монца обаче Грожан счита, че е нужно колата да бъде много бърза на правите, а освен това пилотът трябва да контролира износването на гумите. През този сезон те са с една идея по-меки спрямо миналата – софт и медиум вместо медиум и хард, което ще отвори повече възможности за стратегии спрямо традиционната с един питстоп.