Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан подписва с Хаас, ако Рено не купи Лотус до седмица

Грожан подписва с Хаас, ако Рено не купи Лотус до седмица

33
0

Ромен Грожан ще подпише договор с новия екип на Джийн Хаас за 2016 г. ако и след Гран при на Япония сегашният му отбор Лотус не бъде закупен от Рено. Французинът иска да продължи да кара за екипа от Инстън, но неяснотата около бъдещето му и нестабилното му моментно финансово състояние може съвсем скоро да го накарат да поеме в друга посока.

Според различни източници Грожан вече е провел сериозни преговори с американския тим и двете страни са много близо до сделка, тъй като Хаас има нужда от точно такъв пилот като Ромен – с доста опит и добра бързина.

Според motorsport.com Грожан е казал на шефовете си в Лотус, че ако до края на месеца няма развитие по сделката с Рено, то той ще поеме по друг път. Шефът на Рено моторспорт Сирил Абитебул заяви, че е разочароващо, че тимът не може да разговаря с Грожан за оставането му, но за момента няма време за подобно нещо с оглед на преговорите с Лотус.

Според изданието преговорите между Рено и Лотус са в напреднала фаза, но още не може да бъде постигнато съгласие с FOM и Бърни Екълстоун за това тимър да бъде признат като исторически и да получава допълнителни пари от търговските приходи на спорта.