Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Последният завой е много неприятен

Грожан: Последният завой е много неприятен

51
0

Ромен Грожан коментира в падока на Ред Бул Ринг тази вечер излитането на Нико Розберг във финалната фаза на квалификацията. Французинът обясни, че последният завой на трасето е изключително сложен и при наличието на вода на пистата е почти непредвидим.

„Проблемът е, че дори когато преминете връхната точка на завоя, той пак може да ви изхвърли навън и да загубите сцепление, има специфично вдлъбване и при малко вода е много хлъзгаво – обясни френският пилот на Лотус. – Като цяло тази писта е доста трудна, а не изглежда така. Сцеплението се променя постоянно и е много трудно да намерите точните моменти на спиране. Видяхте и колко много други излитания имаше от трасето.“

По-късно тази вечер Розберг и Хамилтън описаха събитията във финалната фаза по абсолютно същия начин.

Хамилтън каза, че е спрял както и в предишната си обиколка, но колата е напуснала пистата. Нико пак детайлно описа, че е бил наясно, че е 0,2 сек по-бърз отколкото в предния си тур, когато изоставаше с толкова, и е бил на ръба – равно време с Люис, затова е натиснал повече на последния завой.

За собственото си представяне днес Грожан коментира, че за жалост не е успял да се бори във финалната част на квалификацията заради проблем със системата за генериране на енергия при спиране. Без този проблем би могъл да се пребори с поне двама от пилотите пред себе си. За състезанието прогнозира, че отново ще се бори с пилотите на Форс Индия, както бе и в Канада преди две седмици.

Мисля, че имаме почти идентично темпо и работа с гумите, а тук те са същите както и в Монреал, пистата има близък характер и смятам, че отново битката ни ще е с тях – бе откровен Ромен. – Пред нас, Квят е ясно, че отива назад има Заубер, с които мисля, че ще се справим.