Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Взел съм решение за бъдещето си

Грожан: Взел съм решение за бъдещето си

37
0

Ромен Грожан заяви по време на пресконференцията на пилотите преди началото на уикенда за Гран при на Сингапур, че е взел решение къде ще се състезава през 2016 г. Естествено пилотът на Лотус отказа да го съобщи, но с изказването си загатна, че това може и да е екипа на Хаас.

Името на французина от известно време се спряга като сериозен вариант за американския тим, който си търси пилоти с опит, а не новобранци. А Грожан вече има доста такъв, както и добри резултати в последните 3-4 години. В Белгия тази година той дори се качи на подиума.

Ромен има договор със сегашния си тим и за следващата година, но неяснотите около бъдеще му и дали ще бъде купен от Рено може да са накарали пилота да потърси място в друг тим. Не е ясно и ако Рено вземе Лотус, дали договорът му за догодина ще важи или ще бъде преразгледан.

От друга страна, Грожан може и да е получил информация от Лотус, че отборът в крайна сметка ще бъде закупен от Рено и ще запази мястото си в тима от Инстън.

„Мисля, че единственото нещо, което мога да ви кажа, е че съм взел своето решение, каза Грожан. – Всичко в главата ми е всичко е ясно и знам какво ще се случи с мен в бъдеще. Не мога да кажа нещо повече.”