Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан и Хаас си поставят амбициозна цел за тестовете

Грожан и Хаас си поставят амбициозна цел за тестовете

38
0

Ромен Грожан от екипа на Хаас си е поставил амбициозна цел за първите предсезонни тестове в Барселона от 26 февруари до 1 март. Французинът се надява колата му да изостава с не повече от 1 сек на обиколка спрямо най-бързите.

През миналия сезон изоставането спрямо лидерите бе по-голямо, което не позволи на американския тим да се класира по-напред от 8-ото място в шампионата при конструкторите. Най-малката разлика бе в Монако – 1.171 сек спрямо времето на първия в квалификацията Райконен.

Сега в Хаас, където и тази година ще използват задвижващи системи и скоростни кутии от Ферари, се надяват на по-добро представяне. Преди няколко седмици собственикът на тима Джийн Хаас дори заяви, че изоставането спрямо лидерите трябва да е 0.5 сек, за да е конкурентен тимът.

„В идеалния вариант трябва да сме на 1 сек или по-малко от най-бързата кола, каза Грожан. – Въпреки че в тестовете винаги нещата са малко неясни, като никога не знаеш какво правят другите и колко гориво използват. Но все пак след тях имаме много добра представя къде се намираме.“

Грожан ще кара колата в първия и третия ден в Барселона, а неговият съотборник Кевин Магнусен ще стори това във втория и 4-ия. След това във вторите тестове от 6 до 9 март в първия и третия ден зад волана ще бъде датчанинът, а в останалите два Грожан.

Спортният директор на тима Гюнтер Щайнер заяви, че се надява колата да е издръжлива и да няма много проблеми, което винаги дава увереност. Целта е да бъдат направени колкото може повече обиколки и да бъде научено повече за колата.