Начало Лайфстайл Грожан гледа Олимпиадата на живо

Грожан гледа Олимпиадата на живо

45
0
Ромейн Грожан

Само два дни, след като финишира трети в Гран при на Унгария, пилотът на Лотус Ромейн Грожан пристигна в Лондон, където ще наблюдава някои от състезанията от лятната Олимпиада на живо. Ролята на зрител е доста необичайна за състезателя, но той има огромното желание да не пропусне любимите си спортове.

Любими определено са ми тенис, джудо и баскетбол, така че се надявам Франция да се представи добре в тях. Отборът по плуване изглежда силен тази година и според мен ще запише чудесни постижения. Надявам се да хвана джудото и баскетбола, докато съм в Лондон – сподели Грожан.

По принцип пилотите от Формула 1 се срещат с много известни хора, но понякога дори те се стъписват пред атлети, които смятат за наистина изключителни. Ромейн не прави изключение.

Голям тенис фен съм и би било страхотно да се срещна с Жо-Вилфред Цонга. Наскоро се запознах с Теди Рине (френски джудист – б.р.), точно преди немската Гран при и определено бях впечатлен от физиката му, от тренировките. Чувствах се дребен до него и съм убеден, че не би се побрал в Лотус Е20! – засмя се състезателят.

Франция е четвърта по спечелени медали досега с 4 златни (3 в плуването и 1 кану), три сребърни (стрелба и плуване – съответно 1 и 2) и 4 бронзови (всичките в джудото).