Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан готов да замени Пикет младши

Грожан готов да замени Пикет младши

26
0

Ромен Грожан е категоричен, че е прекалено рано да се каже със сигурност дали ще бъде дадена зелена светлина на дебюта му в предстоящата Гран при на Европа.

Пилотът от GP2 и резерва на Рено е считан за най-възможният заместник на Нелсън Пикет младши, за когото – макар и непотвърдено – Гран при на Унгария е била последното му състезание за Рено. Слуховете бяха допълнително подсилени от това, че Флавио Бриаторе се оттегли от пистата Хунгароринг, докато Пикет все още се състезаваше. Тогава Фернандо Алонсо вече бе отпаднал.

Но когато е бил попитан дали се подготвя за дебют във Формула 1, роденият в Швейцария пилот е отговорил: „Не, в момента не. В момента се фокусирам върху GP2…“

Въпреки това Грожан вярва, че е готов да се изкачи във Формула 1: „Да, така мисля. Ако имаш шанса, ще кажеш „да“. Колата става все по-добра, а и предстоят още подобрения, така че моментът е добър за тима.“

Той се надява, че ако има възможността да завърши сезона за Рено, то това може да е преход към евентуален пълен сезон през 2010 година.