Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан и Магнусен остават в Хаас и през 2020 г.

Грожан и Магнусен остават в Хаас и през 2020 г.

1060
0
Ромен Грожан и Кевин Магнусен
Ромен Грожан и Кевин Магнусен, снимка: Хаас

Екипът на Хаас обяви официално, че Ромен Грожан и Кевин Магнусен остават в тима като титулярни пилоти и през 2020 г.

Датчанинът имаше договор с американския тим и за следващия сезон, докато бъдещето на французина в отбора далеч не беше сигурно.

В крайна сметка тимът на Джийн Хаас реши да го запази, въпреки многото грешки и неубедително представяне през сезона. Фаворит за неговата позиция беше Нико Хюлкенберг, който бе освободен от Рено.

„Желанието ми винаги е било да остана в Хаас и да продължим да надграждаме върху постиженията на тима, каза Грожан. – Бидейки част от тима от самото начало, и виждайки работата, която вършат Джийн Хаас и Гюнтер Щайнер, съм щастлив да продължа да бъда част от този екип.

Да завършим 5-и при конструкторите миналата година в едва 3-ия ни сезон в спорта беше нещо много специално. Ние имаме нашите трудности тази година. Но ще използваме опита си от последните 2 сезона, за да вървим напред през 2020 г.“

Шефът на тима Гюнтер Щайнер добави: „Опитът и нуждата от него са едни от най-важните неща за екипа на Хаас. С Ромен и Кевин като титуляри за 2020 г., ние имаме пилотска двойка, която ни предлага солидна платформа, за да продължим нашето израстване.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter