Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан и Магнусен остават в Хаас и през 2020 г.

Грожан и Магнусен остават в Хаас и през 2020 г.

1097
0
Ромен Грожан и Кевин Магнусен
Ромен Грожан и Кевин Магнусен, снимка: Хаас

Екипът на Хаас обяви официално, че Ромен Грожан и Кевин Магнусен остават в тима като титулярни пилоти и през 2020 г.

Датчанинът имаше договор с американския тим и за следващия сезон, докато бъдещето на французина в отбора далеч не беше сигурно.

В крайна сметка тимът на Джийн Хаас реши да го запази, въпреки многото грешки и неубедително представяне през сезона. Фаворит за неговата позиция беше Нико Хюлкенберг, който бе освободен от Рено.

„Желанието ми винаги е било да остана в Хаас и да продължим да надграждаме върху постиженията на тима, каза Грожан. – Бидейки част от тима от самото начало, и виждайки работата, която вършат Джийн Хаас и Гюнтер Щайнер, съм щастлив да продължа да бъда част от този екип.

Да завършим 5-и при конструкторите миналата година в едва 3-ия ни сезон в спорта беше нещо много специално. Ние имаме нашите трудности тази година. Но ще използваме опита си от последните 2 сезона, за да вървим напред през 2020 г.“

Шефът на тима Гюнтер Щайнер добави: „Опитът и нуждата от него са едни от най-важните неща за екипа на Хаас. С Ромен и Кевин като титуляри за 2020 г., ние имаме пилотска двойка, която ни предлага солидна платформа, за да продължим нашето израстване.“