Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан и Магнусен се надяват да превърнат 6-о и 7-о място на...

Грожан и Магнусен се надяват да превърнат 6-о и 7-о място на грида в точки

739
0
Ромен Грожан, Гюнтер Щайнер
снимка: Хаас

Тимът на Хаас направи чудесна квалификация в Мелбърн и пилотите на екипа Ромен Грожан и Кевин Магнусен се класираха шести и седми на стартовата решетка за Гран при на Австралия.

„Шесто място е добър резултат. Беше чудесен ден, особено заради факта, че и Кевин е напред в класирането”, заяви Грожан.

„Колата върви добре. Винаги сме конкурентоспособни на това трасе. Но днес за първи път карахме с пълни квалификационни настройки. Автомобилът се държа според очакванията ни и се класирахме горе-долу там, където смятахме, че ще сме. В подреждането може би има някои изненади, но аз съм много доволен от нашия тест. Смятам, че състезателното ни темпо изглежда добро и се надявам да вземем хубави точки в началото на сезона.”

Магнусен бе при стюардите след квалификацията заради опасно излизане от бокса по време на сесията. Серхио Перес (Рейсинг Пойнт) трябваше да предприеме мерки, за да не се удари в колата на датския пилот. В крайна сметка Магнусен запази позицията си, а отборът му бе глобен с 5000 евро.

„Моята квалификация не бе перфектна”, коментира той.

„Допуснах грешка при първото си излизане в Q1. Това наложи използването на още един комплект гуми и останах само с едни нови за Q3. Вината е моя, но за късмет колата вървеше чудесно. Гордея се с отбора и с факта, че направиха толкова добър автомобил. Дори не сме толкова далеч от момчетата в челото. Не се борим с тях, но разликата не е убийствена. Надявам се утре да надградим днешното силно представяне и да вземем точки.”