Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Не мисля, че колата ни е много различна от миналата година

Грожан: Не мисля, че колата ни е много различна от миналата година

56
0
Аяо Комацу,Ромейн Грожан

Ромейн Грожан заяви днес на пистата Силвърстоун, че не открива твърде голяма разлика между колата си от този сезон и миналия, но има твърде промени в правилата и начина на задвижване на автомобилите, на които се дължи голямата разлика в представянето.

Мисля, че колата ни е така добра, както и миналия сезон – каза французинът. – Има обаче твърде много компоненти, които трябва да са добри и да работят заедно, за да има резултат. Аз чудесно знам, че тимът прави всичко, което може, за да се подобрят нещата. Имаме стъпки напред и можем да се борим и с колите на Ферари, но като цяло е ясно, че Мерцедес са далеч напред и особено на писти с дълги прави е много трудно за нас и не само срещу самия екип на Мерцедес, но и срещу Уилямс и другите отбори с Мерцедес.

Грожан бе откровен, че изобщо не е чувал да има нови екипи, които да заработят с Рено, а Ред Бул да се откажат. Той също така не вярва Ред Бул да имат по-добро оборудване от онова, което получава екипът на Лотус. Според него няма напрежение, просто всички са максимално концентрирани да подобрят представянето си.