Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Новите гуми са просто различни

Грожан: Новите гуми са просто различни

1770
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Ромен Грожан заяви тази вечер на пистата Яс Марина, че трудно би избрал кои гуми да ползва в едно или друго състезание през следващата година – новите, или тези от завършилия в неделя сезон.

„И двата типа имат предимства и недостатъци. Честно казано не зная кои бих избрал“, заяви френския пилот на Хаас. Неговият тим имаше най-големи неприятности с гумите тази година и най-много желае тяхната смяна.

Французинът обаче категорично не похвали новите продукти и след днешния тест на топла писта, а не върху студения асфалт в Остин.

Грожан заяви, че всъщност поведението им е същото като в САЩ. „Да износването е малко по-малко, но все пак съществува и този проблем категорично не е решен напълно“, допълни пилотът. Той пресметна, че това е 9-ата година на Пирели във Формула 1 и все нещата не са наред.

Ромен Грожан, снимка: Спас Генев

Грожан обясни още, че днес са работили с различни настройки на колата и са изследвали различното поведение на страниците на гумите, които оказват сериозно аеродинамично влияние с различна височина на пода.

Ромен заяви още, че днес той и тимът на Хаас не са тествали нищо друго, освен гуми. Цялото внимание е било концентрирано единствено и само върху продуктите на Пирели.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter