Начало Други Грожан обнадежден от скоростта си на овала в Тексас

Грожан обнадежден от скоростта си на овала в Тексас

528
0
Ромен Грожан, Индикар
Ромен Грожан, снимка Индикар

Ромен Грожан е останал обнадежден от скоростта си във втория кръг от сезон 2023 в Индикар. Пилотът на Андрети Аутоспорт бе доволен от представянето си на пистата Тексас Мотор Спийдуей, макар да катастрофира малко преди финала.

Миналия месец Грожан започна третия си сезон в Индикар и втори с екипа на Майкъл Андрети. Французинът се представи доста впечатляващо по време на втория кръг от кампания, който се проведе на овала в Тексас.

Грожан прекара по-голямата част от състезателната дистанция в топ 5 и не бе далеч от лидерите. 2 тура преди финала той имаше лек контакт с Дейвид Малукас (Dale Coyne Racing), след който се завъртя и удари в предпазните ограждения. По този начин 36-годишният състезател не успя да завърши второ поредно състезание за 2023 г. Той също така не успя да подобри най-силното си класиране на овално трасе.

Грожан участва с ограничена програма в Индикар през 2021 г. Първоначално французинът избягваше да кара на овали. Но с напредване на времето той започна да приема идеята да кара на такъв тип писти и дори реши да кара с пълна програма в Индикар от началото на миналата година.

Бившият пилот от F1 призна, че представянето му на овалите сигурно е изненадало някои хора.

„Това не е нещо, което бихте си помислили да кажете – Ромен Грожан да спечели на овал, нали така?“, сподели французина. „Но ние бяхме там и се състезавахме с най-добрите момчета. Лично аз съм много, много горд от усилията, които положихме и от работата, която свършихме.“

Грожан бе окуражен от конкурентоспособността на своя автомобил във втория кръг от сезона, който се проведе на овала в Тексас. Това бе коренна разлика спрямо първия старт, който беше на уличното трасе в Сейнт Питърсбърг.

„Беше много добре. Имахме добър автомобил, бърз автомобил и бяхме добри през цялото време. В един момент от състезанието нямах толкова късмет с трафика и изостаналите болиди. Но да, такива неща се случват на овалните писти. В крайна сметка губих време докато успея да ги изпреваря. Но въпреки всичко имахме много силно темпо в Тексас“, завърши пилотът от Индикар.

В момента Грожан заема 15-тото място във временното класиране за сезон 2023 в Индикар. Французинът показа отлична скорост и спечели квалификацията в Сейнт Питърсбърг. В състезанието той беше в борбата за челни позиции преди удар със Скот Маклоклън (Пенске) да сложи край на надеждите му за подиуми или победа.