Начало Други Грожан пак предизвика разправия в Индикар, Ериксон: Някои карат като пълни идиоти....

Грожан пак предизвика разправия в Индикар, Ериксон: Някои карат като пълни идиоти. Каквото повикало, такова се обадило

1944
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан; снимка: Индикар

Ромен Грожан пак се забърка в разправия в Индикар заради начина си на каране

По-рано този сезон французинът успя да вбеси Греъм Рейхъл. Имаше още няколко сблъсъка и остри реплики след това. Снощи в Нашвил избута Маркус Ериксон при изпреварване. Шведът отиде настрани и бе ударен от Колтън Херта. По-късно Ромен бе блъснат от Джоузеф Нюгардън. Французинът не смяташе, че има вина за първия инцидент, но бе свръх ядосан заради втория.

„Вече бях пред него в този момента (на изпреварването – б.р.). Добре дошъл в Индикар – понякога става тесничко. Беше просто малшанс. Не знам какво друго да му кажа. Но аз бях по-напред. Това е най-важното.“

„Така се случва понякога на тесните улични трасета. Аз самият едва не бях ударен поне шест пъти“, бе коментарът на Нюгардън.

Маркус Ериксон пък написа в социалните мрежи: „Каквото повикало, такова се обадило“.

Малко по-рано Маркус отбеляза цветисто какво е мнението му за стила на каране на определени пилоти, очевидно имайки предвид Грожан.

„Опитваш се да разсъждаваш, да взимаш точни решения, да играеш честно, но просто не е възможно, когато някои карат като абсолютни идиоти. Мен ме удариха толкова лошо, че просто не можех да продължа.“

„Изнервянето от 8 прекъсвания и 36 обиколки на жълти флагове – 11 пилоти не завършиха заради удари или технически повреди – клокочеше и избухна в Туитър с поредица заядливо прикрити туитове и отговори. Но след 5 състезания за 22 дни и уикенд, през който квалификацията и състезанието бяха сериозно отложени заради гръмотевици може би Сейдж Карам обобщи нещата най-добре: „Всички са се събудили и са решили да са зверове в Туитър““, написа indystar.com.