Начало Избрани Грожан: Първата световна титла даде повече увереност и спокойствие на Верстапен

Грожан: Първата световна титла даде повече увереност и спокойствие на Верстапен

1225
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ромен Грожан каза, че Макс Верстапен е бил доста по-спокоен от началото на сезон 2022 в F1. Французинът все пак призна, че нидерландецът отново е показал невероятните си умения зад волана на Ред Бул RB18, което е накарало все повече хора да му се възхищават.

Миналата година Верстапен спечели титлата при много спорни обстоятелства. Състезателят на Ред Бул бе разкритикуван от мнозина заради начина, по който успя да се пребори с Люис Хамилтън.

Тази година Верстапен се намира в собствена лига благодарение на невероятната скорост на неговия болид. 25-годишният състезател изпитваше известни затруднения в началната фаза на кампанията заради проблеми с надеждността на RB18. След като от Ред Бул уточниха своя автомобил, той започна да доминира в шампионата. Верстапен защити короната си четири кръга преди края на сезон 2022. Също така той подобри рекордите за най-много спечелени победи и точки в един сезон.

Макар че болидът на Ред Бул служи като перфектен съюзник на Верстапен, Грожан вярва, че нидерландецът се е развил като пилот след спечелването на първото си световно първенство.

„Първата световна титла даде повече увереност и спокойствие на Верстапен. Вече знаем, че Макс е изключително талантлив пилот. Сега той е още по-фокусиран и не допуска никакви грешки“, сподели Грожан.

„Откакто стана световен шампион, той е по-спокоен и кара по начина, по който трябва. Неговият стил е наистина невероятен. Честно казано не крия, че се възхищавам на начина, по който той спечели толкова състезания от началото на кариерата си.“

Грожан коментира и доминацията на Ред Бул през сезон 2022 в F1.

„Те доминират почти от началото на тази година. Надявам се, че в бъдеще Ред Бул ще има малко повече проблеми заради отбори като Ферари и Мерцедес. Колкото и това да е забавно за Макс, не е никак приятно само един пилот да печели толкова много състезания.“

Грожан признава, че Верстапен има огромен талант. От друга страна бившият пилот от F1 заяви, че пилотът на Ред Бул е допуснал немалко грешки и е претърпял няколко катастрофи зарад липсата на достатъчно опит и зрялост.

„Това е нещо, което Макс е научил през годините. Той премина много бързо през младежките категории и влезе във Формула 1 прекалено рано.“

„Няма никакво значение каква е предварителната подготовка. Когато стигнеш до F1 става по-трудно, защото тук всичко е различно и е свързано с много повече неща, с които трябва да свикнеш“, добави Ромен Грожан.