Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан ще е съвсем различен пилот през 2013 г., убедени са в...

Грожан ще е съвсем различен пилот през 2013 г., убедени са в Лотус

44
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан ще е съвсем различен през предстоящия сезон 2013 г., са убедени в Лотус. Причината е, че от отбора са уверили пилота, че има дългосрочно бъдеще с тях. Това според екипа ще даде на французина нужната увереност, която в комбинация с наученото през 2012-а ще го предпази от допуснатите през миналия сезон грешки.

Грожан изживя доста трудности през предходната година, когато дори бе изхвърлен от един старт заради множеството предизвикани в първи тур катастрофи. Наказанието бе наложено след поредния инцидент – в Гран при на Белгия, когато прелетя крайно опасно над главата на Фернандо Алонсо (Ферари). Ромейн обаче потърси помощта на спортен психолог и още от септември 2012 г. работи, за да изчисти проблемите.

Той е напълно различен човек – твърди собственикът на Лотус Жерар Лопес пред Ройтерс. – Наясно е какво трябва да направи, но липсват напрежението и стреса. Обяснихме му, че има дългосрочно бъдеще с нас, така че може буквално да работи тренировка по тренировка и състезание след състезание. Притежава необходимата скорост, за да печели надпревари. Като цяло смятаме, че имаме добра двойка пилоти и наистина чудесен автомобил.

Лотус се забавиха с продължаването договора на Грожан, но в крайна сметка заложиха на познатото. След единствената победа през 2012-а в Абу Даби пък (където Кими Райконен се качи на най-високото стъпало на подиума), сега целта е да се вземат повече успехи. Според Лопес това е напълно постижимо.

– Усещането ни за болида е доста добро. Двамата ни пилоти вече познават чудесно екипа, колата, пистите. Кими можеше да спечели и повече състезания миналата година, ако нямаше различни външни фактори – допълни той.

Бизнесменът обясни също така, че се водят разговори с потенциални партньори. Лотус нямат основен спонсор, но според бизнесмена е важно не толкова да сключиш всички възможни договори, колкото да постигнеш правилния за екипа контракт.