Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми хард и софт и за Гран при на Китай

Гуми хард и софт и за Гран при на Китай

120
0

Отново типове хард и софт гуми на Бриджстоун ще са на разположение на отборите от Формула 1 за Гран при на Китай, която ще се проведе следващия уикенд.

По принцип пистата в Шанхай е доста жестока към гумите с конфигурацията си от две дълги прави и 16 завоя. Някои от факторите, оказващи влияние върху тях, са сериозно спиране и високо странично натоварване. Според специалистите от Бриджстоун на две места от трасето може да се появи грейнинг – във втори и седми завой. Комбинацията 7-8-и пък поставя на изпитание конструкцията и издръжливостта на високи температури. По пистата има и места с различен наклон, както и лек вираж в кривата на 13-и завой.

– Шанхай Интернешънъл Съркюит не жали гумите. Очакваме грейнинг на предна лява заради сериозните странични сили – обясни директорът по развитието на продуктите за автомобилен спорт в компанията Хирохиде Хамашима. – Задните гуми също може да се късат. Тази година ще предоставим малко по-твърди смеси спрямо тези от миналия сезон именно заради натоварванията. Конфигурацията на пистата изисква настройки със средно ниво на аероприлепяне. Миналия път и времето беше предизвикателство, което наложи използването на мокри гуми през по-голямата част от дистанцията. Не е изключено същото да се случи и сега – допълни Хамашима.