Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми софт и хард и за Гран при на Испания

Гуми софт и хард и за Гран при на Испания

56
0

Отново хард и софт ще са типовете гуми, предоставени от Бриджстоун за предстоящия пети кръг от световния шампионат на Формула 1 в Испания. 4,66-километровото трасе Каталуния е с една дълга права и сериозно разнообразие завои, като заради това се изискват компромисни настройки на колите. Износването на гумите е сравнително високо, като особено внимание се обръща на предна лява – тя е поставена под особено голямо натоварване в рамките на един тур и обикновено често се къса.

– Първото състезание за сезона в Европа ще генерира сериозен медиен интерес и се очаква уикендът да е доста натоварен – заяви директорът на Бриджстоун Моторспорт Хироши Ясукава. – Освен това повече от половината ни производство е съсредоточено в Испания и се изнася за европейската общност. Като цяло страната е важен пазар за нас.

Директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима пък смята, че на Каталуния си проличава кой болид има добър баланс.

– Кола, която върви добре тук, би трябвало да върви добре навсякъде. Очакваме времето да е значително по-топло спрямо последната ни визита в Барселона през февруари и се надяваме да няма сняг, както се случи през март! Повишените температури оказват влияние върху мощността на двигателите, аеродинамиката, сцеплението и т.н., и т.н. Просто има много неща, които трябва да се вземат предвид – заяви той.

Хамашима също така отбеляза, че ще е интересно да се види развитието на автомобилите за първите два месеца от световния шампионат.