Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите софт могат да издържат и повече от 20 тура, смятат в...

Гумите софт могат да издържат и повече от 20 тура, смятат в Бриджстоун

51
0

С гуми софт на Бриджстоун пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър заеха първа редица на стартовата решетка за Гран при на Китай. Със същия тип Фернандо Алонсо класира своето Ферари F10 на трета позиция. Според директора развитие на продуктите за автомобилен спорт в компанията Хирохиде Хамашима ключът за добро представяне в сесията за място на грида е бил да се съхрани мекият тип гуми през първи сектор, за да се натиска повече във втори и трети.

– В противен случай се губи стабилност в задната част на колите за оставащата част от обиколката – допълни той.

Прогнозите за времето по време на утрешната надпревара са за възможен дъжд, а това ще се отрази на стратегиите на отборите.

– Ако е суха всички в топ 10 ще стартират с типа софт. В такъв случай очакваме първите спирания в бокса да са около 20-а обиколка. Чрез правилно управление на гумите пилотите могат да изкарат и повече, така че ще е интересно какъв подход ще изберат. Рубенс Барикело е първият състезател с право да избира коя смес да сложи и ще го наблюдаваме внимателно. Да, прогнозите са, че може да е мокро, но както видяхме в Малайзия те не винаги са достоверни – каза още Хамашима.