Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гюнтер Щайнер очаква трудности за Хаас и през следващия сезон

Гюнтер Щайнер очаква трудности за Хаас и през следващия сезон

1314
0
Щайнер Хаас
Гюнтер Щайнер, снимка Хаас
Шефът на отбора на Хаас във F1 Гюнтер Щайнер заяви, че очаква следващата година да бъде много тежка за тима.
През изминалия сезон американският екип завърши на девето място в шампионата при конструкторите и спечели само 3 точки. Основните причини за този резултат бяха слабото шаси и двигател, който бе предоставен от Ферари. Заради пандемията от COVID-19 всички отбори догодина ще използват болидите от 2020 със съвсем малки модификации по тях. Според Щайнер това ще затрудни прогреса на Хаас в колоната, така че единствената надежда остава очакваното подобрение в мощността на задвижващата система на Ферари.

„Знам, че ни очаква още един труден сезон. Само не знам колко точно ще е труден. Има много фактори, върху които нямам влияние и се надявам да се подобрят. Естествено трябва и ние да свършим много работа. Ще дадем всичко от себе си за да се справим по най-добрия начин в това кратко време. Това е единственото, което мога да сторя в момента“, сподели Гюнтер Щайнер.

Самият екип на Хаас не направи никакви съществени подобрения по време на скъсения заради коронавирус сезон 2020. Главният фактор за това бе забавеният старт на състезанията и финансовата криза, в която изпаднаха част от отборите. В края на годината тимът се раздели с Ромен Грожан и Кевин Магнусен, като на тяхно място бяха привлчени Никита Мазепин и Мик Шумахер. Въпреки това Гюнтер Щайнер е оптимист за следващия сезон и заяви, че е твърде рано да се правят прогнози какъв напредък може да постигне екипа.

„Справихме се добре с управлението на бюджета и ресурсите. Стартът на 2021 ще бъде тежък, защото колата ни не е достатъчно конкурентна. Правим всичко по силите си, но не искам да давам никакви големи обещания. Ще видим какво ще е представянето на тестовете в Барселона и в Австеалия, след което ще направим съотвените изводи“, обобщи Щайнер.