Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън напуснал пистата преди края на квалификацията

Хамилтън напуснал пистата преди края на квалификацията

50
0
Люис Хамилтън,Мерцедес,Унгария

След поредната порция малшанс в квалификацията Люис Хамилтън е напуснал пистата още преди края ѝ. Заради теч в горивната система и последвалия пожар на входа на питлейна англичанинът отново ще стартира в надпреварата от дъното на колоната. Ситуацията в Унгария обаче изглежда е още по-неприятна заради трудността, с която стават изпреварванията на пистата Хунгароринг.

„Това е единственото правилно решение“, коментира бившият пилот Марк Шурер в коментар за Sky. „Пилотът със сигурност е изнервен и да стои на пистата и да отговаря на глупави въпроси със сигурност влошава още нещата. Инженерите пък от своя страна няма какво да му кажат, в крайна сметка той се запали още в първата си обиколка.“

„Да, действително Люис се прибра и вече не е на пистата. Казахме му, че може да си ходи“, потвърди и спортният директор на Мерцедес, Тото Волф. „Той направи разбор на третата тренировка с инженерите, а в квалификацията не направи и една обиколка. Вероятно ще има среща с инженерите пак, но това ще е утре. Трябва да го разберете. Люис е изключително чувствителен и в екипа правим всичко възможно, за да извлечем максимума от него. Той искаше да си тръгне, попита ни дали може да го направи и ние му казахме: Да, тръгвай си.

Съжаляваме за случилото се разбира се, защото борбата между Люис и Нико е много оспорвана и подобни неща влияят. Първо проблемите със спирачките на Хокенхайм, сега този тук, при положение, че във всички сесии до сега бе много силен. Разбира се, че сме разочаровани.

Имахме някои проблеми през сезона, но сме наясно, че това е напълно нова кола, с напълно нови технологии. Колата ни е супер бърза, но понякога имаме проблеми с надеждността, които трябва да овладеем. Сигурен съм, че ще успеем да подобрим значително нещата до края на сезона в този аспект.

Разбирам Люис, за когото състезанието утре ще е много тежко. Изпреварванията на Хунгароринг стават доста трудно, но въпреки това можем да очакваме от Люис всичко. Дори да се качи на подиума, което ще е невероятно. Ще е важно да видим, какви са пораженията по колата и дали тя въобще може да се използва. Сигурен съм, че утре ще имаме поредното шоу, поднесено от Люис.“

Последната победа в квалификацията за Хамилтън е от началото на май в Барселона. След това в Монако грешката на Мирабо на Розберг попречи на Хамилтън в последния му опит. В Монреал допусна грешка при спиране, като подобно бе положението и в Австрия, където Хамилтън се завъртя. На Силвърстоун прекрати последния си опит след като видя, че изостава от времето на Розберг, а в Германия се счупи спирачния диск на предното му дясно колело.