Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилън иска да продължи напред

Хамилън иска да продължи напред

84
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън иска да продължи напред и да се бори в оставащите до края на сезона във Формула 1 състезания.

Английският пилот на Мерцедес не прояви желание да обсъжда удара със съотборника си Нико Розберг във втората обиколка на Гран при на Белгия, но след известно настояване сподели, че желанието му е това да остане зад гърба му.

– Знам, че всички искате да говорим за инцидента. Но след състезанието (в Белгия) бе важно да опитаме да продължим напред и всъщност върху това се фокусирам най-много. Станалото е в миналото. Каквото било, било. Вълнувам се, че пак ще се кача в колата. Монца е една от любимите ми писти и се надявам на добър уикенд. Има още седем надпревари и още много точки за печелене. Това е фокусът ми. Казах всичко в изявлението след срещата. Доверие е голяма дума, но не мисля, че ще го прилагам особено много на пистата. С Нико се състезаваме отдавна и имаме добра основа от дълго време. С това ще работим – обясни Хамилтън.

Той все пак заяви, че не е сигурен как ще продължат състезанията от тук нататък във връзка с това, че ФИА определи ситуацията като състезателен инцидент:

– Мисля, че ФИА има наистина трудна работа. Особено през последните няколко години федерацията се справя изключително в повечето случаи. Проблемът им е, че сценарият винаги е различен и не може да се прилага едно и също правила. Понякога е трудно да се каже кое правило трябва да се приложа в дадена ситуация. Добър въпрос. Как продължаваме напред след това? Означава ли (случилото се на Спа), че отсега нататък можем да води по-близки битки и ако пилотът отпред излети, отпадне от състезанието и нищо не последва, нещата ще се успокоят? Или означава, че ако се случи отново, ще има наказание? Винаги сме искали да имаме възможност да се състезаваме. Трудно е да маневрираш с колата си при висока скорост без понякога да се случва контакт, но границата е много тънка. Нямам пълен отговор на въпроса.

Що се отнася до възможността да подпише продължение на контракта си, Хамилтън повтори, че би искал да остане в Мерцедес.

– Е, аз не съм казвал, че замразявам каквото и да е. Непрекъснато разговаряме с отбора, но в момента приоритетът е да се спечели световния шампионат. Все още имам договор за един цял сезон, така че няма за къде да бързаме. Но бих искал да кажа, че виждам бъдещето си с Мерцедес. Наистина съм щастлив тук – каза англичанинът.