Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън ще избира пръв кога да спре

Хамилтън ще избира пръв кога да спре

44
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън,Нико Розберг

Люис Хамилтън, Нико Розберг и ръководството на Мерцедес ще имат утре поредното си и стандартно за неделния ден събиране преди състезанието за Гран при на Италия. На него ще обсъдят линиите за движение към първия завой и другите подобни детайли, които предвид на събитията от Спа стават особено важни за целия спорт.

Хамилтън бе откровен, че предвид стандартната практика във Формула 1 пилотът, който води, избира пръв момента на спиране и той не вижда причина това да се променя.

Предвид малкото износване на гумите – двата най-твърди модела в гамата на Пирели – утре се очаква само един стоп в състезанието.

След като спечели първия си полпозишън от май насам, Люис каза още, че наистина това му дава известно психологическо предимство и чувството да стартира утре от най-добрата възможна позиция е много приятно. Квалификацията обаче, допълни английският пилот, е само една, и то малка стъпка към крайния успех. Според Люис този резултат все пак е особено мотивиращ за неговия екип от инженери и механици.

Нико от своя страна обясни по-късно тази вечер, че няма нищо странно в това, че бе по-бърз от Люис в първия сектор, но съотборникът му имаше предимство във втория и третия. Често единият бил по-бърз в една част, а другият в друга. Той философски отбеляза, че е научил доста неща за себе си през последните две седмици.

– Човек учи много повече от трудните моменти. С всички ни е така и аз имам своя опит – каза германецът, който видимо бе доста по-спокоен в днешния ден.

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф подчерта от своя страна за пореден път, че не би искал състезателния дух в Мерцедес да се променя. Австриецът обясни, че досега през сезона 11 битки между пилотите на тима са преминали както трябва и само в една е станал инцидент, така че не бива вниманието да се съсредоточава именно върху нея и песимистичните сценарии, че титлата може да се реши с удар помежду им!

Волф бе крайно доволен, че за първи път от ерата Форд Косуърт първите 6 автомобила на старта утре ще са с двигатели на една компания – Мерцедес – и също така разказа, че тимът натрупал опит в комуникацията с почитателите си в социалните мрежи след събитията на Спа.