Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг пръв в последната свободна тренировка, Хамилтън катастрофира

Розберг пръв в последната свободна тренировка, Хамилтън катастрофира

39
0

Нико Розберг оглави в класирането в последната свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Япония. Съотборникът му Люис Хамилтън катастрофира минути преди края на сесията и разби предна лява част на Мерцедес-а си.

Трето време даде Фернандо Алонсо (Ферари).

Времето остана сухо за последната свободна сесия с температура на въздуха 23 градуса и 35 градуса на пистата. В началото няколко пилоти допуснаха грешки, имаше и завъртания, като в Заубер се бореха с баланса и Естебан Гутиерес на два пъти губи контрола върху болида си.

Работата в началото бе с твърдите гуми за уикенда – хард, като близо половин час след началото на сесията Розберг, Хамилтън и Фернандо Алонсо все още не бяха направили обиколки за време. Скоро това бе факт, като Люис оглави класирането с 1:34.210, следван от съотборника си и испанския пилот на Ферари. Кими Райконен от своя страна се прибра особено бавно в бокса, предизвиквайки подозрения за повреда. Екипът започна да проверява какво не е наред, а Дженсън Бътън се обади, че блокира задните гуми. Себастиан Фетел пък получи повреда в задвижващата система на Ред Бул-а си. Четирикратният световен шампион е на ръба с броя използвани елементи и посочи още преди началото на уикенда, че в екипа му са наясно с положението.

8 минути преди края на тренировката Хамилтън катастрофира. Английският пилот на Мерцедес правеше симулация на квалификация с гуми медиум, когато излетя от трасето и се разби в предпазната бариера от гуми на първи завой. Предната лява част на колата му бе потрошена.

Розберг излезе начело (също с по-мекия тип гуми) с 1:33.228. Трети продължаваше да е Алонсо (1:34.439), следван от Даниел Рикиардо и пилотите на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас. Малдонадо изхвърча в чакъла на същото място като Хамилтън, но удържа Лотус-а си и продължи. Тренировката приключи без повече сериозни размествания.