Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън завърши деня с най-добро време и катастрофа

Хамилтън завърши деня с най-добро време и катастрофа

48
0

Люис Хамитлън завърши на първо място в петъчния ден от уикенда в Канада, а зад него се наредиха пилотите на Ферари Себастиян Фетел и Кими Райконен. Съотборникът на Хамилтън в Мерцедес, Нико Розберг, се класира четвърти, следван от Малдонадо (Лотус), Ботас (Уилямс), Грожан (Лотус), Маса (Уилямс), Квят и Рикиардо (Ред Бул). Въпреки първото си място обаче Хамилтън завърши деня в гумените бариери, а сесията бе белязана от проливен дъжд през по-голямата ѝ част.

Втората свободна тренировка започна при температурата на въздуха от 22 градуса, а тази на асфалта бе 30 градуса.

От екипа на Ферари очакваха дъжд още в началото на втората сесия и затова вместо нормалното половинчасово каране с по-твърдите гуми преди преминаването към по-меките, от Скудерията изкараха Фетел още от началото със супер меките гуми. Германецът очаквано поведе, а след него се нареди съотборника му Кими Райконен (също със супер меките) на едва няколко хилядни зад 4-кратния световен шампион.

Розберг бе четвърти с по-твърдите гуми. От екипа на Мерцедес уведомиха Хамилтън, че дъждът е неизбежен. Именно затова световният шампион излезе също с по-меките гуми около 15 минути след началото на сесията и поведе с преднина от 0,3 сек. пред Фетел.

Около половин час след началото на сесията очакваният дъжд дойде. Хамилтън и Розберг се осмелиха да излязат с гуми интермедия. Времето обаче бе явно прекалено лошо дори за този тип гуми, и доказателство за това бе, че Хамилтън не успя да спре на фибата и се заби в гумените бариери. Това доведе до спирането на сесията 37 минути преди края ѝ. Скоро обаче зелените знамена ознаменуваха възможността пилоти да излязат на пистата, въпреки че никой не пожела да го направи до края на сесията.

Така резултатите от първия половин час останаха непроменени.